steaua_1986_castigatoare_a_cupei2„Steaua a dominat fotbalul românesc în a doua parte a anilor ’80 doar pentru că l-a avut în spate pe Valentin Ceauşescu! Cine se putea pune cu o echipă protejată de băiatul preşedintelui?”. Aşa sună cea mai vehementă acuzaţie a rivalilor celor din Ghencea.

Ce spun dinamovistii:

Dinu îl apără
Simbolul lui Dinamo, Cornel Dinu, are numai cuvinte de laudă la adresa lui Valentin: „A avut un rol benefic din toate punctele de vedere. A creat condiţii favorabile de performanţă cum nu mai existaseră pînă atunci. Era un pasionat de fotbal, nu se amesteca în treburi care nu-l priveau, avea o stare de spirit aparte, avea acea civilizaţie britanică impecabilă. I-am dedicat 60 de pagini în cartea pe care am scris-o”. „Cînd eram hăituit de Miliţie, Valentin m-a apărat, ajutîndu-mă să fiu jurist la Metalul Bucureşti şi apoi antrenor la Tîrgovişte, iar cînd Miliţia mi-a făcut ultima manevră m-a susţinut din nou şi m-a dus la Scorniceşti, deşi n-avea nici o obligaţie faţă de mine”

Ionel Augustin, fost fotbalist Dinamo
„Dacă cineva crede că marea echipă a Stelei din anii ’80 avea nevoie de Valentin să obţină victorii în campionat, cînd ea defila în Europa, atunci chiar nu cunoaşte realitatea acelor ani!”

Lecţia din vestiarul arbitrilor
Ion Crăciunescu a fost asistent la un meci celebru, Steaua – Dinamo 3-3 din 1988. Roş-albii au revenit de la 3-1, însă gazdele au acuzat că ambele reuşite au fost marcate din ofsaid. Povesteşte chiar cel arătat cu degetul, Ion Crăciunescu: „După meci, în vestiar a venit Iordănescu şi a cerut să revedem fazele, că el susţinea că a fost ofsaid. Ulterior, a intervenit Valentin: «Stingeţi televizorul, golurile lui Dinamo au fost valabile, să nu căutăm scuze unde nu e cazul!». Apoi m-a tras deoparte şi mi-a spus: «Calitatea principală a unui arbitru e să fie corect, iar tu ai fost. Felicitări, ţine-o tot aşa dacă vrei să ajungi mare!»”.

L-a salvat pe Andone!
În martie ’89, pe Ghencea, la finalul meciului Steaua – Dinamo 2-1, gol decisiv marcat de Balint în minutul 90, Andone a făut gesturi obscene către tribuna oficială, unde se aflau toţi generalii Stelei. La ordinul lui Nicolae Ceauşescu, care a aflat de incident, Ando a fost suspendat din viaţa sportivă, însă l-a salvat chiar fiul dictatorului. Valentin, la rugămintea lui Lăcătuş, a intervenit şi a redus pedeapsa la doar 3 luni de suspendare.

Miodrag Belodedici fost fotbalist Steaua
„Ce m-a surprins cel mai tare a fost faptul că nici măcar o dată nu l-am auzit vorbind despre lucruri murdare: aranjamente, jocuri de culise, arbitri corupţi sau alte tîmpenii”

Nu are rost sa scriu ce zice frustratul de „Il Muce” despre el pentru ca banuiesc ca stiti…. Cei care se apara spunand ca Steaua fura nu sunt altceva decat niste frustrati care in sinea lor stiu ca echipa lor nu a fost in stare sa castige un trofeu sau sa faca performanta nicidecum ca nu „erau lasati”. NU Ceausescu juca asa ca jucatorii puteau pierde oricand asa cum pierde si Real acum cu toate ca au numai asi in echipa…

Sfarsit!sevilla3